hotel SKI

Hotelový komplex byl situován uprostřed kopců Českomoravské vysočiny v nadmořské výšce 630 metrů. Je situován v blízkosti lyžařského areálu Vysočina Arena. Součástí samotného hotelu je také wellness s bazénem. Architektonicky stavbou protíná motiv trojúhelníku (resp. ostrých úhlů) který ji charakterizuje jak v řešení základní hmoty, tak i v jednotlivých detailech. Půdorysně je stavba komponována do vzájemně propojených tří částí. Největší z nich soustředí ubytovací prostory. Svojí hmotou komponovanou do trojúhelníkového vysokého štítu odpovídá typologii vysokohorských rekreačních zařízení. Trojúhelníkové jsou rovněž předsazené balkóny v průčelním štítu hotelu. Přestože se jedná o typickou stavbu 70. let 20. stol., využívá tradičních materiálů charakteristických pro lidové stavitelství daného regionu, mezi kterými dominuje šindelová krytina vysoké střechy, kombinace režného kamenného zdiva s omítanými stěnami, dřevěnými okenicemi, vysokým komínem z režného zdiva apod. Dřevěná průběžná zábradlí zdůrazňují podlažnost osmi nadzemních pater na pozadí bílé fasády. Stavební povolení bylo vydáno 16. 4. 1968, kolaudační rozhodnutí 19. 6. 1972. Vedoucím projektu byl Ing. arch. Kruml. Společenské interiérové prostory byly modernizovány novými materiály při respektu podobných materiálů, které byly použit i při výstavbě. Okna vyměněna za plastová.