vila

Jednopatrová volně stojící budova vily. Budovy má téměř čtvercový půdorys, narušený aditivní skladbou jednotlivých částí. Průčelí do ulice má tři okenní osy s okny typu T, vloženými do lištových štukových ostění. Omítka celého domu je okrová s tmavě okrovými architektonickými detaily. V pravé části průčelí do ulice mírně předstupuje jednoosý rizalit, završený trojúhelným štítem. Přízemí domu pokrývá kvádříková bosář, oddělená od patra profilovanou kordonovou římsou. V patře ve štukových zrcadlech, doplněných vegetabilními reliéfními věnci je rozložen nápis: Dej Bůh štestí! Pravé průčelí v pravé části (připojená samostatná hmota schodiště) ustupuje. Zde se v přízemí vstupuje do budovy. pravoúhůým portálem. Štuková zrcadla nesou nápisy: Vila Týnča. Levé průčelí má vpravo stejný motiv předstupující části s trojúhelným štítem jako průčelí do ulice. Jen okenní osa rizalitu je zaslepena. Do zahrady je zakomponován nevhodný novoibdobý přístavek. Sokl domu zděn z lomového kamene. Valbová střecha má vaznicovou krovní konstrukci a je kryta pálenými taškami. Dům je posazen do zatravněné zahrady. INT: Vstupuje se do prostoru dvouramenného schodiště, které se polokruhově zatáčí. Místnosti domu jsou plochostropé, jen suterénní prostory, pod celou dispozicí domu, mají segmentové klenby. Půda dlážděna půdovkami.