vila Kociánova

Na kopci nad osadou na vysokém kamenném soklu ze žuly stojí 2-patrová budova. Hlavní průčelí 3 osy, v přízemí 2. a 3. osa je rizalit, 1.osa - na sokl dosedá dřevěné obložení části této stěny. Ve 2. a 3. ose nad okny štuková výzdoba - housle se smyčcem, po stranách iniciály JK. Pod tím 2 malá kruhová okna. Nahoře dřevěný štít s 8-tabulkovým oknem. Napravo přůčelí boky dvou dřevěných otevřených pavlačí z pravého boku. Pravý bok: 3 osy, v přízemí 2. a 3. osa vchod do přízemí a garáže. V patrech předsazeny 2 dřevěné otevřené pavlače, okna 6-tabulková, nahoře dřevěný štít s 8-tabulkovým oknem. Napravo hlavní schody na pavlač a k hlavním dveřím do domu, které jsou na ose. Levý bok: 3 osy, v přízemí předsazený přízemní 1-osý přístavek. 1. a 3. osa v úskoku s dřevěným obložením stěn, 2.osa rizalit. Okna 6-tabulková s okenicí, nahoře dřevěný štít se stejným oknem. Střecha sedlová, ražené glazované tašky. Vnitřek: v 1.místnosti dřevěný trámový strop, z místnosti dřevěné schody do patra, které je plochostropé, kde je pokoj a menší místnosti. Z dolní místnosti vedou dřevěné dveře s dřevěným obložením do zadní předsíně, z ní dřevěné dveře do kuchyně, do přístavku (půlkruhově zaklenuté). V přízemí plochostropá garáž a prádelna.