kaple sv. Jana Křtitele

Kaple sv. Jana Křtitele, nacházející se poblíž silnice na Andrlův Chlum, pod strání, v lokalitě "V Lázních", byla vystavěna v souvislosti s plány na zřízení lázeňského provozu, když v těchto místech jen o něco dříve již město vystavělo hostinec s lázněmi. Nevelká převýšená zděná stavba na obdélném půdorysu se zaobleným ( uvnitř pětibokým) kněžištěm, střecha sedlová, v závěru zvalbená, uprostřed s mohutným sanktusníkem, opatřeným cibulovitou bání s lucernou a zvonkem. Krytina - drobné břidlicové šablony. Fasády hladce omítané, členěné lisenovými rámy, ukončené profilovanou římsou. Vstupní průčelí obráceno k severu, stěnu člení po stranách zdvojené liseny ve vysokém řádu, vstupní portál pravoúhlý, pískovcový, s plochýma ušima a vícenásobnou lištou. Nad nadpražím je pískovcový štít chráněný shora úsekem profilované římsy. Kolem portálu až po římsu je vytvořen mělký rizalit v omítce. Průčelí vrcholí vysokým volutovým štítem členěným opět lisenami, s kruhovým oknem uprostřed, lemovaným šambránou,vrchol štítu je trojúhelný, spodní římsa je půlkruhově zaoblená podle slepé kruhové niky nad oknem.ve vrcholu štítu kamenný podstavec s kovaným křížem, svatozáří a písmeny IHS. Interiér je zaklenutý dvěma poli valené klenby do pasů, s hlubokými trojbokými výsečemi, závěr tvoří pětiboká část kopule. Stěny zakončuje průběžná římsa. V závěru je v čelní stěně slepé okno s profilovanou šambránou a parapetem. Dlažba novodobá, nevhodný obklad soklu. K východní boční stěně přiléhá nevzhledná přístavba dílny.