zámek

1) zámecká budova čp. 1 2) vrátnice čp. 3 3) socha sv. Václava s ohradní zdí 4) vinný sklípek v parku 5) ohradní zeď s branou, brankou a) nika se sochou Madony 6) park s kamenickou a sochařskou výzdobou a) kašna se sochou pasačky b) busta J. Mařáka c) sloup se skulpturou „Pozdrav Šumavě“ d) obří váza e) terasové schodiště s vázami a soškami f) socha dívky g) bazén s brodidlem h) kašna se schodišti a bustami Zámecký areál se nachází v jihozápadní části obce; z některých směrů se zámek dominantně uplatňuje. Hlavní budova je umístěna v západní části parku v mírném svahu. Před východním průčelím větší obdélná terasa zpevněná betonovými dlaždicemi, na jihu ukončena vyrovnávacím schodištěm s deskovými kamennými stupni a ohraničující zídkou z režného lomového zdiva. Park obklopuje hlavní zámeckou budovu ze všech stran a po celém obvodě je ohraničený plnou kamennou zdí. Hlavní brána je situována v severní části ohradní zdi. Těsně vedle stojí vrátnice, odtud vede k hlavní budově cesta dlážděná žulovými kostkami. Objekt vinného sklípku se nachází v severovýchodní části parku. V parku je rozmístěn bohatý soubor plastik.