dům

Částečně roubený dům s hrázděným patrem stojící na obdélném půdorysu kryje sedlová střecha s vláknocementovými šablonami. V trojdílné dispozici navazuje na roubenou světnici zděná klenutá síň a chlévy. Zděné části domu z lomového kamene pokrývaly omítky hrubé struktury členěné lizénovými pásy. Okenní otvory světnice lemují profilované šambrány a vyřezávané parapety. Vstup umístěný na jihovýchodním průčelí je osazen v pravoúhlém pískovcovém ostění. Obdobné ostění vstupu na severozápadním průčelí doplňuje klenák s tesaným nápisem: „Nro 20 / T. EcKert / 1845“. Hrázděné patro nad prostorem světnice vynáší podstávka. Štíty chrání jednoduché svislé pobití, které nahradilo dekorativně vyskládanou břidlici a eternit.