socha sv. Josefa

Socha stojí v místní části Malé Skály zv. Josefov, na východní straně místní komunikace. Na pískovcovém stupni spočívá nízký kvadratický sokl se zapuštěnými rohy. Na něj nasedá štíhlý dřík se stlačenými volutami po stranách, v horní části ukončen členitou zaoblenou římsou, ve vrcholu s kartuší. Dřík vpředu s reliéfem sv. Rodiny, pod ním medailon s dekorem a dvojicí volut v horní části. Sv. Rodina (trojice postav, před nimi sedí P. Marie s Ježíškem na klíně, nad nimi se vznáší Duch Svatý v podobě holubice, vedle něj na dalším obláčku andílek s mluvící páskou, nad nimi baldachýn, který je tvořen drapérií, staženou do vrcholové koruny). Na levé straně reliéf sv. Jiří (jezdec na koni s kopím). Na pravé straně sv. Antonín Paduánský. Oba reliéfy jsou v mělkých nikách, v horní části zdobeny vegetabilním dekorem. Na hlavní římse - zakončující dřík sedí dva andílkové se štíty a drapérií volně přehozenou přes ramena. Mezi nimi stojí na podstavci sv. Josef. Socha sv. Josefa v podživotní velikosti, socha lehce esovitě prohnutá, hlava lehce nakloněna k levému rameni, v pravé ruce drží zlatou ratolest, v levé pak nese malého Ježíška. Plášť tvoří nařasená drapérie, z níž jsou vidět ve spodní části obě nohy. Na zadní straně je nápis: S pomocy Boži gest wizdwižena socha k cti Boží a swateho Jozefa piestauna Jezisse Krysta z nákladu Jozefa baucžka sauseda poctiwé obce Wreanowi leta Páně MDCCCXXVI Ignatz Martinetz mistr kame.