dům

Přízemní objekt na obdélném půdorysu je z části roubený a z části zděný (tzv. omítnut do kožichu), na jihovýchodní straně s vysokou zděnou podezdívkou, s mansardovou (stupnicovou) střechou, jejíž hřeben je situován rovnoběžně s místní komunikací i potokem, a štítovými průčelími vyskládanými z břidlicových šablon. Roubení je místy zpevněno kleštinami. Zápraží je na severozápadní straně domu. Dům není podsklepen. Střecha domu byla původně kryta břidlicí, která je v současné době nahrazena eternitovými šablonami. Hlavní štítové průčelí je orientováno jihozápadně. V přízemí je vyzděné a členěné do dvou okenních os. Mezi okny a kolem nich jsou tři dřevěné sloupky kleštin. Zdobný štít je vyskládaný z břidlicových šablon. V místech nad okny je jako ochranný symbol umístěna destička s žehnajícími prsty. Zadní štítová stěna je orientována severovýchodně, má dvě okenní osy a je členěna samotnou hmotou zdiva. Okna jsou osazena v líci. Štít je vyskládán z břidlicových šablon na koso štípaných, poskládaných v pásech. Okna ve štítu jsou lemována řadou napříč skládaných břidlicových šablon. Podélné vstupní průčelí je orientováno severozápadně. Je členěno třemi osami, okna jsou osazena v líci, vstupní dveře jsou kazetové (měšťanského typu). Jihovýchodní podélná stěna je obrácená k potoku, je opatřena dřevěnou vysunutou kolmo bedněnou pavláčkou. Nad ní je protažena střecha domu.