dům

Dům č.p. 128 je jednopatrový řadový objekt vystavěný na obdélném půdorysu k němuž bylo přistavěno dvorní křídlo ve tvaru písmene „L“. Hlavní průčelí domu má v přízemí pět os. Krajní osy představují široké vstupní otvory s půlkruhovými záklenky, které jsou rámované kamenným ostěním. Východní z otvorů je zazděn, západní je vyplněn původními dřevěnými vraty s brankou pro pěší. Prostřední tři osy, stejně jako sedm os v patře tvoří obdélné okenní otvory s novodobými výplněmi. Průčelí je uvozeno prostým předsazeným soklem a vertikálně členěno profilovanou kordónovou římsou a završeno profilovanou římsou korunní. Kordónová římsa je v ose průčelí přerušena konzolou s výše navazující půlválcovou nikou s konchou , ve které je umístěno domovní znamení v podobě plastiky medvěda s kotvou. Průčelí je dnes jinak hladké bez členění, pouze v přízemí je lokálně pod opadlou omítkou patrná pásová rustika. Dvorní průčelí domu a křídel je členěno pouze obdélnými okny a dveřmi s novodobými výplněmi, či výplně zcela chybí. Průčelí jsou hladce omítaná, bez členění a završena tzv. fabionovou korunní římsou. Sedlová střecha domu a pultové střechy křídel jsou kryté pálenou střešní taškou bobrovkou a částečně plochou pálenou drážkovou taškou. Krov domu je původní z doby výstavba a představuje vyspělou formu ležaté stolice.