tvrz

1) dům čp. 36 2) dům čp. 13 3) dům čp. 66 4) dům čp. 70 5) dům čp. 68 6) dům čp. 55 7) dům čp. 14 8) býv. vodní příkop Původní gotická tvrz s kruhovým nádvořím, byla po požáru r. 1918 rozparcelována a přestavěna na byty. Do současnosti se zachoval kruhový půdorys, přičemž na dvou téměř protilehlých místech je nyní objekt otevřen. V severozápadní části stojí dva domy čp. 36 a 13, na východní a severovýchodní straně 5 domů – čp. 66, 70, 68, 55 a 14. Domy čp. 13 a čp. 36 se nachází v blízkosti bývalého vodního příkopu. Jednotlivé domy jsou moderně opraveny, každý dům v odlišném charakteru. Ve všech domech se zachovaly silné zdi a někde v přízemí valené klenby s lunetami, převahou kamenné, z menší části cihelné, patra jsou plochostropá.