tvrz

Areál tvrze stojí v těsné blízkosti kostela Nanebevzetí P. Marie, po jeho západní straně. V chráněném areálu jsou sjednoceny dva celky - dominující tvrz čp. 464 na jihozápadní straně areálu s hospodářskou budovou a studnou na jihovýchodní straně, ohradní zdi nádvoří, dvě brány při severní a jižní straně západního průčelí tvrze a brána na východní straně areálu. Na severní straně areálu navazuje soubor staveb mlýna - mlýn čp. 1046 s náhonem na severozápadní straně areálu, obytná budova se dvěma přístavky s čp. 1887 na severní straně, rozměrnou zděnou stodolou na východní straně s přilehlou bránou s brankou při jeho jihovýchodní straně. Na západě uzavírá areál mlýna pilířová brána s novodobými dvoukřídlými dřevěnými vraty. Předmětem ochrany je tvrz, hospodářská budova, ohradní zdi s branami (dvě brány do tvrze a dvě brány do mlýna), mlýn, mlýnský náhon, obytná budova mlýna, stodola mlýna a pozemky vymezeného areálu.