zámek

Areál zámku je situován v jádru obce v blízkosti řeky Berounky. Na jižní straně je situována trojkřídlá budova zámku s hranolovou věží na SV straně a zámeckou kaplí na SZ straně. SZ od zámku stojí strážní domek čp. 434 s dvorkem a pilířovou branou. Budovu zámku se strážním domkem a nádvořím ohraničuje ohradní zeď s východní a západní branou. Východně od areálu zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého a SZ od zámku na prostranství proti ulici 5. května socha Immaculaty. Jižně od zámecké budovy je pozůstatek původní zámecké zahrady. Předmětem ochrany je areál zámku - zámek čp. 1, zámecká kaple, strážní domek čp. 434, ohradní zeď se dvěma branami , socha sv. Jana Nepomuckého, socha Immaculaty, zahrada a pozemky vymezeného areálu.