zámek

Areál zámku leží ve středu obce, byl postaven uvnitř staršího hospodářského dvora. Je tvořen obytnou budovou zámku a hospodářskými křídly (všechna na obdélném půdorysu), vytvářejícími dohromady téměř obdélný půdorys. Jižně a východně od zámku se rozkládá park v romantickém duchu, dnes zcela neudržovaný, vymezený ohradní zdí. Ta se na jihu otevírá dvěma branami, vedoucími na V do parku a na Z do dvora. Dvůr je obklopen hospodářskými budovami, na S navazuje novější část dvora, která již není předmětem ochrany. U jižního průčelí zámku stojí na terase hodnotný sloupový altán. Jižněji v parku dále stojí patrová budova s polomansardovou střechou se zábradlím - zřejmě zahradní domek, k níž je na Z přistavěna zcela nevhodná novodobá přístavba. J od této stavby se nachází nízká stavba na půdoryse mnohoúhelníku - zřejmě fontána. Předmětem ochrany je budova zámku, altán, hospodářské budovy (sýpka s lednicí, stodola s chlévy, chlévy, dům šafáře), ohradní zeď se třemi branami, park a pozemky parc. č. st. 13, 14 a parc. č. p. 28. Na ploše památky se nachází nechráněný zahradní domek a kašna.