zámek

Areál zámku se nachází v Z části vsi. Budova zámku čp. 1 je trojkřídlá patrová a stojí uprostřed areálu. SV od zámku, na V straně dvora stojí patrová budova renesanční tzv. starý zámek. Na SV straně dvora stojí chlév, na který v pravém úhlu navazovaly další objekty hospodářského dvora dnes již zbořené (kolna, hospodářské stavení s bytem). Další zaniklé hospodářské objekty se nacházely v prostoru JZ od budovy zámku. Do dvora se vjíždí na V a Z dvěma klenutými bránami. J od zámku se rozkládá park obehnaný ohradní zdí. Západně od dvora stojí samostatně dvoupatrová sýpka, oddělená od areálu silnicí. Předmětem ochrany je: zámek čp. 1, tzv. starý zámek, chlév, trojice bran, ohradní zdi, sýpka a k tomu náležející pozemky.