zámek

Areál je situován v jižní části obce v blízkosti rybníka při silnici na Chodouň. Jádrem areálu je čtyřkřídlý zámek kolem pravoúhlého dvora krytý mansardovou střechou, v J průčelí je situována věž. Východně od zámku se nachází park, vymezený z jihu budovami sousedního hospodářského dvora, ze severu zahradou. Park je částečně zaplněn hřištěm a novodobými utilitárními stavbami. Severně od zámku na místě původní zámecké zahrady jsou chaty se zahrádkami. Tento prostor je ze severu vymezen vyšší zděnou ohradní zdí s prejzovou korunou, v SV koutu propojenou s přízemním domkem se sedlovou střechou s námětky. Předmětem ochrany je zámek, park, ohradní zdi parku s pilířovou branou a příslušné pozemky. Na ploše památky se nachází nechráněný domek zahradníka, hřiště, chaty a zahrádky. V přímém prostředí památky se nachází hospodářský dvůr s chlévy, sýpkou, obytnými budovami a branami, navržený na prohlášení za kulturní památku.