bývalá manšestrová manufaktura Klapperothova

Trojkřídlý, dvoupodlažní dům je podsklepený pod JV křídlem. Je vyzděn z větší části cihlami, mansardová střecha kryje celé JV křídlo. Nejvyšší bod mansardové střechy zdobí makovice s korouhví, která obsahuje letopočet 178[_]. Ostatní střechy jsou valbové. Architektura je tvořena i původně dvěma bočními vjezdovými bránami s klenutím, ze kterých se plně dochovala jen severní. Hlavní průčelí se středovým tříosým rizalitem pravidelně rytmizuje devět okenních os. Dřevěná okna lícují s fasádou, kterou v přízemí horizontálně člení kordonová římsa a pásová bosáž. Přízemní partie rizalitu vynáší pilastry, které v patře přechází do lizén. Rizalit je rámován zaoblenými nárožími s lizénovými rámy. Symetrické suprafenestry přízemí tvoří trojúhelné nadokenní římsy a štukové mušle. Zde jsou narozdíl od konkávně tvarovaných mušlí pod návojovými římsami v patře mušle s konvexními liniemi. Boční části JV průčelí jsou v patře členěny lizénovými výplněmi s projmutými rohy. Pravoúhlé šambrány zdobí čtveřice kroužků. Vnější nároží jsou v patře bosována. Vstupní pískovcový profilovaný portál ve středové ose rizalitu má segmentový překlad s bočním napojením na svislá břevna. Dvorní průčelí SV křídla člení kromě dveří v přízemí a dvou oken v patře i dřevěná pavlač. Na JZ průčelí JV křídla je patrné horizontální členění římsou. K J nároží přiléhá pilíř jako relikt po bráně. Ke vstupu do SZ křídla v patře vede také dřevěná pavlač, jaká se nachází i při V koutu nádvoří.