sousoší Kristus na Hoře Olivetské

Na podezdívce z pískovcových kvádrů, vysoké 112 cm je postveno sousoší Anděla s kalichem a klečícího krista v zahradě Getsemanské. Po levé ruce Krista je nahoru kónický sloupek s okosenými hranami. Na stranu západní má vytesaný rámeček a autentické vročení 1821 s monogramem JSS. Sloupek je vysoký 77 cm a s kamenem na kterém stojí jako na podezdívce je vysoký 100 cm. Anděl stojí na podstavci, jehož spodní část tvoří pískovcový balvan 75 cm vysoký a na něm je otesaná základna soch s okosenými rohy. Otesaný sokl pod andělem je vysoký 62 cm, celkem podstavec anděla je vysoký 133 cm. Na čelní straně, směrem na jih je vytesaný rámeček a v něm nápis : " Obnoven nákladem Franze a Marie Spulák v roku 1870". Anděl nemá pravidelný plintus a celá jeho výška je 206 cm až an vrchol hlavy. Křídla jsou o něco vyšší. Anděl se naklání dolů ke klečícímu Kristu, v pravé ruce drží kalich a levou rukou si pravou podpírá. Figura stojí v kontrapostu, na pravé noze, levou připravenou k vykročení. Má bohatou draperii v partii zad schématickou. Kristus klečí se sepjatýma rukama, hlavu zvednutou vzůru k andělovi. Kristus má bohatou draperii pláště. Jeho postava je 156 cm vysoká, klečí na desce 16 cm vysoké. Sousoší postaveno na okraji zalesněného svahu, orientované pro pohled od západu z otevřeného pole. (popis A. Skalický, 2001)