kříž

Kamenný kříž s korpusem Ukřižovaného Krista osazený na dvoudílném podstavci hranolového tvaru. Dolní část hranolu člení mělké niky s reliéfy Panny Marie doprovázenou nástroji Kristova mučení, sv. Václava a sv. Mikuláše. Nad převislou římsou podloženou reliéfním páskem s motivem listovce podstavec v patě konvexní zdobený rustikálnějším listovcem, na čelní straně pojednán reliéfními symboly eucharistie. Podstavec uzavírá drobná zvlněná římsa v čele s volutami. Datováno německým nápisem do roku 1851. Přepis nápisu na zadní straně: Errichtet venden beude Ausgedüngern Wenzel Tichte (Fichte?) Nre = 6 und Christian Nuicklasch Nre 17 Im Jahre 1851 Grund Waechtersdorf Nápis na soklu těsně pod křížem: Es ist gebbracht. Německý nápis zepředu pod PM (nečitelný) Nápis z boku pod sv. Václavem (nečitelný)