sousoší Piety

V dřevěné ohrádce na odstupněném soklu obdélného půdorysu hranolový podstavec osazený sousoším Piety. Čelní nároží podstavce zdobně zkosená, mělkou niku s trojlaločným záklenkem vyplňuje reliéf sv. Josefa s Ježíškem, nad nikou dva mělce vyhloubené trojlisty. Nad mohutnou oběžnou římsou podloženou vlysem s kanelurami sokl pro samotné sousoší Panny Marie s mrtvým Kristem v klíně, v pozadí kříž, v patě kříže skalka. Kamenosochařská práce signovaná a datovaná letopočtem 1870. signatura na podstavci: W. Striper (?, Steiber?) Steinmetz. na skalce drobný monogram KK s letopočtem 18??. nápis na soklu pod sousoším: Schmerzens Mutter bitt für uns nápis na soklu: JESUS, MARIA u. JOSEF Euch schenke ich mein Herz u: meine Seele