kříž

Kamenný kříž s korpusem Ukřižovaného Krista na dvoudílném hranolovém podstavci. Spodní díl z čelní strany člení mělká nika se segmentovým záklenkem, v ní reliéf Panny Marie Bolestné. Nad profilovanou římsou s trojúhelníkovým štítem v hlavní ose zúžená část podstavce v patě volutově rozšířená, v čele rollwerková nápisová kartuš, ukončená římsou s motivem listovce. Kamenosochařská práce datovaná nápisem na soklu do roku 1901, signovaná F. Scholz Sternberg. nápis v kartuši: Es ist vollbracht! pod nikou nápis: Hl. Maria, bitt für uns! nápis na soklu: Am Tage der hl. General Visitation den 18. Juli 1901 weihte der Hochwürdigste Fürst Erzbischof von Olmütz Dr. Theodor Kohn das Kreuz ein. nápis zezadu na soklu: Gewidmet von den Schwestern Victoria und Cecilia Matzner. na boku soklu signatura: F. Scholz Sternberg