zámek

Čtyřkřídlá jednopatrová budova s nárožními pilíři krytá valbovými střechami. Fásady člení kordonová a korunní římsa, hlavní průčelí prolomeno deseti okenními osami, okna prvního patra lemují štukové šambrány, podokenní a nadokenní římsy. Přízemí plošně zvýrazněno rustikou, vjezd lemován kamenným portálem se stlačeným obloukem. V průjezdu druhotně osazeny kamenné prvky renesančního portálu - v kladí s portálovými cvikly vysekán do pískovce český nápis, po stranách doprovázen erby Jana Záviše Bítovského ze Slavíkovic a Kunkay z Kobylího. Budova bývalého zámku postavena v období mezi lety 1560 - 1569, na místě středověké tvrze ze 14. století. Ve 40. letech 18. století prošla výraznými barokními úpravami. V současnosti sídlo obecního úřadu.