obytné stavení

Zděné (převážně lomový kámen) omítané přízemní stavení s vysokým půdním polopatrem, vystavěné nad obdélným podélným půdorysem, orientované ve směru SZ-JV. Střecha sedlová, na jihovýchodní straně s malou polovalbou, na severozápadní uzavřena cihelným štítem, pokrytá keramickými drážkovými taškami. Ze severozápadu navazuje torzo patrové sýpky. Fasády hladké, členěné pouze mírně předstupujícím omítaným soklem. Štítové průčelí má dvě okenní osy a neoddělený pološtít se dvěma na výšku obdélnými větracími okénky. Okenní otvory v přízemí na výšku obdélné, bez výplní, pouze v pravém okně (při pohledu z ext.) se dochovaly okenní rámy vnějšího a vnitřního okna se zapuštěnými závěsy s válcovými pouzdry se zaoblenými konci. Jednalo se tedy o dřevěná dvoukřídlá dvojitá okna osazená za lícem fasády. V levém okně stopy po stejných výplních. Pod částečně opadanou omítkou vidět skladbu zdiva z lomového kamene, které dosahuje min. úrovně pološtítu, v jehož levé patě je vidět čistě cihelné zdivo. Přesah střechy před líc zdiva nesen zhlavími vaznic konstrukce krovu, krytina ukončena štítovým prknem. Jihovýchodní nároží je otupeno okosením s plynulým segmentovým výběhem. Podélné průčelí (dvorní) má celkem tři osy, ve střední je vstup a v krajních okna. V jižní ose, blízko nároží, na výšku obdélný okenní otvor, se stopami po okenních rámech dvojitého okna (vnější rám býval v líci fasády). Ve střední ose vstupní otvor s prostým kamenným ostěním a se segmentovým nadsvětlíkem. V severní ose podélně obdélný okenní otvor se segmentovým nadpražím. Za lícem zdiva bývalo podélně obdélné okno, z něhož se dochoval pouze rám se závěsy. V soklové partii mezi vstupem a tímto oknem se nachází větrací otvory sklepa. V půdním polopatře pak ještě dva nakládací otvory s prostým tesařským ostěním. Vlevo je otvor dosud uzavřen jednokřídlými prkennými dvířky s vnějšími pásovými závěsy. V pravém otvoru se výplň nedochovala, v jeho levé patě vyčnívá konzola, která patrně v minulosti nesla schodnicové schodiště na půdu. Přesah střechy bedněný a omítaný.