obytný dům

Během tří let vystavěla firma Konečný & Nedělník blok obytných domů v ulici Pod Kosířem. Okrajové stavby uzavírající skupinu vytvářejí hluboký risalit dosahující k uliční čáře, zatímco zbývající domy od ní odskakují a vzniklý prostor tvoří předzahrádku oddělenou od chodníku dekorativním plotem. Jeden z domů, číslo 29, navrhl v květnu 1904 Rudolf Konečný. Projekt jednopatrového domu byl schválen 29. května téhož roku. Žádosti o povolení k užívání zaslané 7. ledna 1905 vyhověla Městská rada v Prostějově o týden později. Průčelí domu člení římsa na přízemí a patro, pod římsou se nachází široký štukový pás dekorovaný bohatým vegetabilním ornamentem. Přízemí je tradičně armováno, okno patra lemují široké liseny zdobené abstraktním ornamentem a kanelurami. Dominantu fasády tvoří polygonální arkýř s kopulovou stříškou. Dekor exteriéru je inspirován pozdně renesančním tvaroslovím, jsou zde užity motivy labutí a okřídlených maskaronů v kombinaci se secesními motivy kruhu a stylizovaného vegetabilního ornamentu. Fasádu stavitel navrhl v anglicizujícím stylu kombinace hladké omítky a ostění z režného neomítaného zdiva. Secesně ztvárněný je také plot s ornamentální mříží a sochařsky pojednanými kamennými sloupky v různých variacích.