nájemní dům

Fasáda se vyznačuje na ornament prostým průčelím a jako prostředek dekorace je zde užito zejména říms, původně barevně odlišených. Silueta stavby je modelována zvláště pomocí arkýřů. Projektant využívá obě pohledové osy, jejichž průčelí ztvárňuje asymetricky a zdůrazňuje také nároží. Obě uliční fasády se však skrze nároží zrcadlí a tak vzniklá symetrie. Při Blahostavově ulici fasádu dekoruje dvojice arkýřů. Levý je plochý, ukončený terasou a podepírají jej krakorce, pravý arkýř je polygonální, ukončený zvoncovitou stříškou. Ojedinělým dekorativním prvkem jsou čtvercová pole na hrazení balkónu, či štukový pás vpadlých čtverců na jednom z arkýřů. Tento motiv se objevuje také na stříšce z dílny firmy Vulkania. Arkýře ukončují atikové štíty s oválným světlíkem. Zaoblené nároží vystupuje z plochy fasády a tak v patře vzniká prostor pro balkón. Tvorba firmy zde opět dokazuje svá východiska v neorenesanci.