nájemní dům

Budova na půdorysu nepravidelného lichoběžníku je podsklepená. V přízemí se nacházejí dvě obchodní místnosti se skladovými prostory v druhém traktu, v ose domem prochází průjezd do prostoru dvora, ze kterého jsou přístupná schodiště vedoucí do obytných pater. Do prvního a druhého patra architekt umístil vždy po jednom dvoupokojovém bytu s kuchyní a příslušenstvím a jednom třípokojovém bytu s kuchyní, pokojem pro služku a příslušenstvím. V obou patrech má každý z bytů přístup na balkón o šíři jedné okenní osy. Na půdě je vyhraněný prostor pro prádelnu, sušárnu prádla a mandlovnu. Schodišťová hala je dostatečně prosvětlená rozměrnými bohatě členěnými okny přivrácenými do dvora. Fasáda do Knihařské ulice je symetrická a jednoduše dekorovaná velkými okenními otvory s šestnáctidílnými výplněmi, v ose se nachází vrata průjezdu se světlíkem a balkóny při druhé a třetí okenní ose v obou patrech.