spořitelna

Rozměrná veřejná třípatrová budova s věží na pravém kraji průčelí zakončenou bání a fasádou řešenou v geometrizujícím secesním tvarosloví. Výrazným prvkem na fasádě je mírně vystupující půlkruhový arkýř na konzole, osazený v horních dvou patrech uliční fasády o pěti okenních osách. Vstup do objektu je umístěn ve třetí ose zleva. Půlkruhový vstupní portál lemuje štuková šambrána s vegetabilním motivem v horní třetině. Původní vstupní dveře, z vnější strany pobité plechem, nahradily novodobé plastové dveře. Stejně tak byla při nedávné rekonstrukci objektu vyměněna všechna původní okna. Horní část vchodu tvoří původní nadsvětlík, který je kryt dochovanou kovanou mříží secesních tvarů. Okenní otvory v přízemí jsou půlkruhové, lemuje je šambrána a horní třetinu okna kryje ozdobná mříž. Přízemí fasády je až do jedné třetiny oken v omítce pojednáno jako imitace kamenného obkladu. První patro je pětiosé, okenní otvory obdélné. Fasáda tohoto patra je hladká, členěná průběžnou podokenní římsou, čtveřici oken zdůrazňuje společné lemování, poslední okno má samostatnou šambránu. Druhé patro má čtyři okenní osy, přičemž druhá osa zleva tvoří okno v arkýři. Po jeho stranách se nachází sdružená, užší, vertikálně orientovaná okna, která mají šambrány zakončeny do trojúhelníku, v jehož středu je drobný vegetabilní motiv. Poslední okno v pravé krajní ose má shodnou výzdobu, je ale tvořeno pouze jednou větší výplní. Poslední patro, které je částečně vestavěno do podkroví, je prolomeno třemi okenními osami a je nejbohatěji zdobeno štukovou výzdobou. Prostřední osa je součástí arkýře. Nad tímto okenním otvorem je proveden ve štuku znak města Aše. Krajní okna slučuje mírně vystouplá plocha v omítce, ve které jsou provedeny ve štuku dva reliéfy (po stranách arkýře) s antropomorfní výzdobou. Plochu omítky nad okny zdobí vegetabilní motivy. U styku krajů štítu se střechou jsou z každé strany plastiky s lidskými postavami. Hmotu věže prolamuje jedna okenní osa. V přízemí je půlkruhové okno, shodné s ostatními. V patře je pak osazen malý balkon na konzole s kovaným zdobeným zábradlím. Poslední dvě patra mají obdélné okenní otvory. Nad nimi se nacházejí hodiny. Fasádu věže zakončuje korunní římsa, nad kterou vyrůstají na každé straně trojúhelníkové štíty. Další fasády již postrádají reprezentativní pojetí hlavního průčelí.