sirotčinec

Městský dům tradiční hmoty stojí na obdélném půdorysu a je patrový s obytným podkrovím a se sedlovou střechou. Objekt je orientovaný okapovou stranou souběžně s uliční čárou. Hlavní uliční průčelí je pětiosé. Dominantním prvkem objektu je jeho střední část, která je zdůrazněna vysoký trojúhelníkovým štítem. V přízemí střední části je umístěn hlavní vchod do domu. Je tvořen segmentovým portálem s odstupňovanou šambránou s masivní bosáží. Vstupní část, která je částečně předsunuta, je ukončena drobnou pultovou stříškou krytou zeleně glazovanými bobrovkami. Okenní otvory v přízemí jsou větších rozměrů a jsou segmentově zakončeny. Zdobeny jsou odstupňovanou šambránou s vrcholovým klenákem. Výplně jsou šestidílné s masivním poutcem v horní třetině. Patro má šest tradičních obdélných oken, z nichž prostřední jsou sdružená. Otvory jsou stejně jako v přízemí zdůrazněny odstupňovanou šambránou, ale bez klenáku. Trojúhelníkový štít je prolomen jedním trojdílným oken, které je zdůrazněno větší mírně vystouplou plochou fasády. Ve vrcholu štítu jsou vpadliny vyplněné zeleně glazovanými bobrovkami a další vpadliny nepravidelného tvaru. Obě boční průčelí domu jsou tříosá, okenní otvory s výplněmi se shodují s okny na hlavním průčelí. Podkroví je prolomeno trojicí drobných, vertikálně orientovaných okének. Ve vrcholu štítu jsou dva kruhové otvory. Vrchol štítu je zdůrazněn trojící vpadlin s bobrovkami a je olemován ozubenou římsou. Zadní průčelí domu je pětiosé a vystupuje z něj ve střední části schodišťový rizalit, který převyšuje okraj střechy. Rizalit je prolomen jednou osou rozměrných segmentově zakončených oken, která osvětlují schodišťový prostor. Prostor podkroví je přes rizalit osvětlen trojicí sdružených kruhových okének, pod kterými jsou vpadliny s bobrovkami. V přízemí rizalitu je zadní vchod do zahrady. Okenní otvory jsou na zadní straně shodné s ostatními okny na domě. V interiéru stavby jsou dochované některé původní prvky (schodiště s kovaným zábradlím, štuková výzdoba, interiérové dveře).