hotel Löw

Samostatně stojící nárožní stavba s výrazným půlkruhovým arkýřem zakončeným kopulí s lucernou je pojatá v tradicionalistickém duchu s uplatněním geometrického tvarosloví. Dvoupatrový objekt je zastřešen mansardovou střechou. V přízemí nároží je situován jeden ze dvou uličních vstupů, který je zdůrazněn po stranách polosloupy. Samotný dveřní otvor je půlkruhově zakončen. Druhý vstup je umístěn na pohledově pravém uličním průčelí, v jeho krajní ose. Tento vchod je pojat mnohem jednodušeji, bez jakéhokoliv architektizování. Fasáda v přízemí je prolomena širokými půlkruhovými výkladci s trojicí klenáku ve vrcholu a je členěna pásovou rustikou. Plocha parapetů pod výkladci je řešena vpadlým polem s trojicí čtvercových rámců. Přízemí je od patra odděleno římsou krytou pultovou stříškou s bobrovkami, která je přerušená v úrovni arkýře, kde je nahrazena úzkým balkónkem s kovaným, geometricky členěním zábradlím. Fasáda dvou horních pater je členěna za pomoci jednoduchých pilastrů a dvojice mírně vystupující rizalitů. Část pohledově pravého uličního průčelí je oproti zbytku vyšší o jedno podlaží. V této části průčelí je v horních třech patrech osazen ještě jeden menší trojboký arkýř zakončený malou kopulí. Na některých okenních osách jsou ve 2. patře nasazeny malé balkóny s kovaným zábradlím. Parapety pod okenními otvory 2. patra jsou na rizalitech a na arkýři zdobeny vpadlými poli s geometrickým motivem. Uliční průčelí zakončuje široká plochá korunní římsa. Arkýř v úrovni střechy okosen a rozčleněn pilastry. Ve střeše jsou na obou stranách hlavního průčelí dva velké štítové vikýře se sedlovou střechou a několik menších pultových. Velké vikýře mají trojúhelníkový štít a jsou členěny pilastry. Střecha mansardová, krytá pálenou taškou bobrovkou. Na objektu jsou dochovány některé původní okenní výplně. Jedná se o dvojitá, dvoudílná či trojkřídlá okna, dělená v horní třetině pevným poutcem s geometrickým zdobením.