vila Christiana Kirchhoffa

Patrový objekt se zvýšeným přízemím je postaven na obdélném půdorysu s výrazným trojbokým rizalitem vystupujícím z hlavního průčelí. Vila je zastřešena valbovou střechou s drobnými vikýři s valbou, která je výrazně prohnuta. Střešní krytina je tvořena plechem. Polozapuštěný suterén je ve fasádě zvýrazněn mohutným kvádříkovým zdivem obíhajícím celou budovu. Tato část fasády je prolomena obdélnými okenními otvory s dřevěnými výplněmi dělenými silnějším vodorovným poutcem a subtilní příčlí na čtyři okenní tabule. Hlavnímu průčelí dominuje mimo rizalitu rozměrné okno schodiště, které je ze spodní strany třikrát odstupňované. Celý okenní otvor je lemován šambránou zakončenou na vrcholu vegetabilním motivem. Okenní výplň je rozdělena čtvercovým rastrem. Trojboký rizalit má tři okenní osy. K levému bočnímu průčelí je napojena vstupní část s jednoramenným schodištěm krytým polootevřenou verandou se stříškou nesenou jedním kruhovým kamenným a jedním zděným hranolovým pilíř. Část verandy je opatřena zábradlím s balustrádou. V patře je na stříšku verandy posazen malý balkon s geometricky řešeným kovovým zábradlím. Pravé boční průčelí domu je dvouosé a je k němu připojen patrový přístavek sloužící jako zimní zahrada. Přízemí přístavku je zděné, patro je obloženo dřevem. Obdélná okna s profilovaným lemováním jsou dělena do latinského kříže s dalším rozčleněním horní třetiny svislými subtilními příčlemi. Všechna průčelí zakončuje průběžná profilovaná římsa. Plocha fasády je opatřena hladkou omítkou v okrové barvě, štukové prvky jsou v odstínu bílé, kamenný sokl je zatřen šedým nátěrem.