kostel sv. Anny

Situace: na zrušeném hřbitově nad obcí. Nevelký strohý hladce omítaný jednolodní kostel má obdélnou loď s odsazeným půlkruhovým závěrem, sedlovou střechu a štíhlou čtyřbokou věž vtaženou do průčelí, završenou vysokým jehlancem střechy. Fasády člení lisenové rámy, věž vystupuje z průčelí v podobě mělkého rizalitu, prostupujícího i hladce omítaným trojúhelným štítem. Podnož stavby je obnovena z umělého kamene, resp. tvrdé omítky, pod střechou a štítem obíhá profilovaná korunní římsa. Vstup s půlkruhovým záklenkem je umístěn do přízemí věže, má hladké pískovcové ostění s obvodovou lištou, vystupující z kvádrových soklíků a klenák s vročením 1818 v rytém orámování. Cenné původní dveře jsou dvoukřídlé, doplněné nad dřevěnou římsou bedněnou výplní v záklenku. Rámová konstrukce s obdélnými výplněmi má charakteristické empírové znaky: vysoký sokl s kvádrovou bosáží, kosočterečný motiv výplní a slohové kování v symetrickém provedení na obou křídlech. Ke vstupu vede několik pískovcových stupňů v pyramidální sestavě. V ose průčelí nad vstupem je vyvedeno okno na kruchtu, segmentově zaklenuté, se čtyřkřídlou výplní, členěnou na drobné čtvercové tabulky. Také ostatní okna do lodi a presbytáře jsou segmentově zaklenutá, vysoká, s empírovým členěním drobnými čtvercovými tabulkami v pevném rámu členěném drojramenným křížem. Okna nemají žádné šambrány. Zvonicová okna ve věži mají půlkruhové záklenky a dřevěné žaluziové výplně. Krytina střechy věže je plechová, střechu kostela původně pokrývala břidlice, v současnosti červeně natřený plech.