kaple Nejsvětější Trojice

Nachází na křižovatce cest do Čichalova a do Žlutic západně od vsi Štoutov. Jedná se o drobnou sakrální stavbu postavenou na neobvyklém trojúhelném půdorysu. Trojúhelný štít na hlavním průčelí, završený drobným křížkem, odděluje profilovaná římsa obíhající celou kapli. Do hlavního průčelí je vsazen hrotem završený vstup opatřený novodobou mříží. Ve štítu je umístěna novodobá keramická plastika Božího oka. Fasádu kaple zdobí mělce vpadlá výzdoba v geometrickém tvarosloví – bosáž, šambrány apod. Střecha je jehlancová, krytá pálenou střešní krytinou typu bobrovka. Kapli dříve obklopovala trojboká zahrádka, na níž dodnes upomínají pouze dva kamenné sloupky před kaplí. Přibližně 20 metrů od kaple stojí památkově chráněný litinový krucifix ze druhé poloviny 19. století.