stodola

Uzavírá dvůr na jihovýchodní straně nad půdorysem písmene „L“, podélná osa delšího obdélného křídla probíhá cca ve směru JZ-SV (pro zjednodušení popisu se uvažuje J-S), krátké křídlo připojeno na jihu a směrováno k západu. Střecha sedlová, na severu ukončená pozvolnou valbou, pokrytá eternitovými šablonami. Ve střední části střechy asymetricky větrací komínový nástavec se sedlovou stříškou. Mírně předsazený sokl s hrubou omítkou. Všechna průčelí obíhá zděná korunní římsa se složitějším štukovým profilem. Omítky fasád hrubé. Všechny fasády člení lisény spojené pod římsou pásem, na západní a východní straně ve vzniklých polích ještě široké a mělké vpadliny se segmentovým zakončením. Zdivo smíšené z lomového kamene a méně cihel. Západní štít zděný, hrubě omítaný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou. Západní fasáda prolomena třemi velkými vjezdy s cihelným segmentovým záklenkem, špalety mají cihlokamenné obložení. Blíže levému okraji zazděný pravoúhlý portál s žulovým ostěním provázeným dvojitou vnější lištou, nad překladem ležatě obdélné okénko se segmentovým záklenkem. V levé polovině ještě dvě úzká půdorysně zalomená a převýšená štěrbinová okénka s cihlami lemovaným ostěním. Levá část severní fasády má ve spodní polovině po délce pravidelně tři na výšku obdélné mělké vpadliny, blíže korunní římse pak ve stejných osách drobné termální okénko s omítnutým ostěním. V pravé části severní fasády velký vjezd s vodorovným překladem a zděným ostěním. Jedno na výšku obdélné okno, ostění omítnuté. Jižní fasáda má v pravé části velký vjezd se zděným ostěním a přímým nadpražím. Tři dvojice štěrbinových větracích otvorů s cihelným ostěním, nad každým párem otvorů provedeno drobné půlkruhové okénko s omítnutým ostěním. Východní fasáda má v pravé části dva obdélné vjezdy a jeden malý vstup se zděným ostěním. Po délce šest dvojic sdružených převýšených větracích otvorů (jedna dvojice otvorů narušená většími okny).