silniční most

Poměrně velký pětiobloukový kamenný most přes potok Výrovku, v romantickém skalnatém údolí severozápadně od vsi. Most má velmi zajímavou skladbu. Vlastní potok překračuje největší a nejvyšší střední pole, zaklenuté segmentovým obloukem vyklenutým z pískovcových kvádrů. ze stejného materiálu jsou i příložky po stranách středního pole. Cvikly subtilní mostovky jsou vyzděny z lomového zdiva. Po stranách středního pole jsou pilíře na obou stranách zesíleny mohutnými trojbokými břity. Po obou stranách tohoto středního pole jsou vždy dvě menší segmentově zaklenutá inundační pole, jejichž světlost a rozpětí směrem ke středu mostu roste. Rovněž mostovka směrem ke středu mostu stoupá. Zábradlí mostu je novodobé ocelové, zdivo je v rozsahu postranních polí sanováno cementovým nástřikem.