silniční most

Železobetonový monolitický most o dvou polích přes Cidlinu na silnici při severním okraji městečka. Široká niva s několika vodními kanály je přemostěna soustavou menších mostků (Žiželice B-F). Nosnou konstrukcí mostu jsou dva plné spojité prostě uložené trámové parapetní nosníky. Na povodní (západní) straně je nad středním pilířem plastické vročení 1923. Vnější strany parapetních nosníků jsou členěny plastickými rámci osmibokého tvaru, s drobnými jehlanci uprostřed. Střední mostovka monolitická železobetonová v podobě desky, vynášená rastrem železobetonových trámů s náběhy. Střední podporu tvoří železobetonový pilíř oválného půdorysu. Krajní opěry betonové. Vozovka asfaltová. Most byl roku 1996 sanován, při respektování jeho architektonických kvalit.