chlévy III

Největší objekt celého areálu o délce 80 m tvoří jižní stranu dvora. Jedná se o obdélnou stavbu s nízkou sedlovou střechou, krytou vlnitým eternitem. Fasády jsou pojaté shodně jako u chlévů I a II v kombinaci režného lomového kamene a cihel, přičemž obě podélná průčelí pokrývá navíc poškozený bílý nátěr. Podélná průčelí jsou členěna lizénami na sedmnáct os s okny ve dvou úrovních. Okna přízemí jsou přibližně čtvercová s nízkým segmentovým záklenkem, okna seníku v patře jsou menší, obdélná a sdružená do dvojic (část oken je slepých). Dvorní severní fasáda je otevřena čtveřicí vstupů do chlévů v přízemí a několika podávacími otvory do patra. Jižní fasáda, obrácená do svahu, má v přízemí okna s parapety nízko nad stoupajícím terénem a ve střední ose je umístěn vstup do seníku v patře, k němuž vede zděná nájezdová rampa. Při východním a severním průčelí bylo novodobě vybudováno několik utilitárních přístavků.