socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna na volné ploše v bezprostřední blízkosti mostu přes řeku Bobravu. Světec je vyobrazen dle tradičního ikonografického schématu v kanovnickém oděvu, tedy klerice, rochetě a almuci, na hlavě má biret. Hlavu doplňuje zlacená kovová aplikace svatozáře s pěti hvězdami. Světec v levé ruce třímá krucifix s korpusem Ježíše Krista a palmovou ratolest, pravou ruku má položenou na hrudi. Figura přibližně v životní velikosti spočívá na hranolovém soklu se čtvercovou základnou, který je ohraničen profilovanými římsami. Stěny soklu jsou členěny vpadlými obdélnými poli s projmutými rohy. Na podestě pod figurou se v minulosti nacházela datace k roku 1760, která již není čitelná.