poklona

U polní cesty do Hustopečí, v trati Za dvorem stojí patrová poklona obdélného půdorysu, která je bohatě profilovanou kordonovou římsou členěna na dvě patra. Spodní část průčelí je prolomena hlubokou půlkruhově zaklenutou nikou uzavřenou dvoukřídlou kovanou mříží. V nice je vyobrazení P. Marie. Nika je po stranách lemována pilastry s prstencovou římsou a s římsovou hlavicí, která je součástí průběžné kordonové římsy. Horní patro je prolomeno otevřenou nikou zaklenutou konchou a po stranách lemovanou stejnými pilastry, jaké jsou ve spodním patře. Jejich hlavice je v tomto případě součástí profilované podstřešní římsy. Průčelí je završeno ořímsovaným trojúhelníkovým štítem, krytým sedlovou střechou, v jejímž hřebeni je dvouramenný kovaný kříž s vegetabilním dekorem. Boční fasády jsou členěny kordonovou a korunní římsou, zadní fasáda je hladká.