zahrada

Současná kompozice výsadby je novodobá. Centrální trojice jasanů je doplněna akátem při zdi s Botanickou zahradou a břízou v blízkosti klasicizujícího altánu. Část přináležející i nadále domu hostí dožívající ovocné stromy (jabloně a hrušně). Zvláště v místě dočasného drátěnkového předělu se nachází sbírkové výsadby jehličnanů (rod Chamaecyparis atp.). V blízkosti zdi oddělující někdejší Benátskou ulici jsou další sbírkové dřeviny - citronečník, sbírkové javory. Zároveň jsou přímo ve spárách zdi ohradní vysazeny skalničky. Před sochami se nachází novější výsadba krušpánku. Na počátku století se v zahradě nalézalo větší množství ovocných stromů - jejich siluety lze spatřit i podél zdi a u bazénku s Tritonkem. Ten byl obkroužen ozdobným svislým litinovým zábradlím a půda okolo něj, stejně jako i podstavce soch, jsou pokryty břečťanem.