hospodářské křídlo

Přízemní jihozápadním hospodářské křídlo přímo navazující na budovu fary je vyzděno ze smíšeného zdiva s převahou lomového kamene a zakryto sedlovou střechou z pálených tašek bobrovek. Všechny fasády jsou hladké, ve směru jihovýchodním prolomené řadou okenních otvorů (dvě okenní výplně jsou dřevěné, dvoukřídlé, osmitabulkové, tři výplně kovové výklopné). Přístup do jednotlivých příčně řazených prostor je zajištěn ze dvora třemi dveřními otvory a jedněmi vraty. Dva dveřní otvory mají dochované kamenné ostění. Vnitřní prostory jsou klenuty plackami oddělenými pasy. Konstrukce krovu je hambalková se dvěma větracími otvory ve tvaru volských ok. Přístup do podkroví je umožněn ze dvora sedlovým vikýřem s vnějším schodištěm.