brána se dvěma brankami

Vstupní brána je situována v severovýchodním cípu pozemku. Vnější povrch zděného objektu je omítán. Strukturovaná omítka je hnědo-oranžové barvy. Konkávní tvar vstupní brány je řešen symetricky a má tři osy. Střední osa má podobu široké brány a boční osy tvoří portály. Všechny osy mají přímé překlady a rovná ostění a jsou uzavřeny kovanými mřížemi ve stejném designu. Mříže jsou opatřeny nátěrem v hnědočervené barvě. Boční portály jsou lemovány jednoduchým dekorativním článkem, který působí jako okraj šambrány. Nadezdívka portálů končí v úrovni překladu brány. Překlad je protažen přes celou šířku vstupní bány a je pojat výrazně dekorativně. Konický tvar překladu navozuje iluzi hlavice či korunní římsy. Vnější plochy tohoto zakončení jsou zdobeny drobným kanelováním. Při pohledu od vstupu je na středu této nadezdívky umístěn plasticky zdobný prvek tvaru klenáku. Mříže vyplňují celé otvory os a jsou tvořeny tyčovinou čtvercového průřezu. Obvodový rám je vyplněn vertikálními příčlemi, které jsou členěny na stejné díly. U krajních portálů jsou vertikální příčle spojeny trojicí vodorovných příčlí ve čtvrtinách výšky. Horní čtvrtina kovové brány je zdobena geometrickým ornamentem evokujícím listy. Střední portál vychází ze přesně stejného rozměru, pouze na výšku je brána navýšena o moduly. Brána průjezdu má zdobný pás ve 5/6 výšky.