socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého, volně stojící na návsi ve středu obce. Materiálem světlý pískovec. Sokl obdélníkového půdorysu s profilovanou jemnou římsou, na nějž dosedá kvadratický dřík se čtvercovou základnou, jeden schod. Dřík zdoben vpředu ve spodní části dvěma stlačenými volutami a jemné nezdobené kartuši v přední části dříku je umístěn nápis. Dřík ukončen bohatě profilovanou římsou, jež nese vlastní profilovaný podstavec sochy světce. Sv. Jan Nepomucký- postava spočívá na levé noze, pravá vykročená v pokrčení. Obě ruce pokrčené v náručí a nesoucí kříž s korpusem Krista. Světec oděn v bohatě řasené kněžské roucho s pláštěnkou, vyznačená v kameni a zdůrazněná ozdobná krajka kněžské řízy. Na hlavě má světec kněžskou čepici, nad níž je kovová svatozář se zbytky zlacené polychromie. Hlava ukloněná a pohled upřený na kříž.