tvrz

Pozůstatky tvrziště v okolí domů čp. 21 severně (přes silnici) od kostela. Sídlo významného moravského rodu je jako zřícenina popsáno ještě ve farní kronice v r. 1788. Do dneška, snad až na jednu zmizely zdi, které byly až sáh (tedy 1,8 m) silné a valy. Zachoval se jen zbytek příkopu na západě a rýsuje se i na jihu a i na těchto stranách byl ještě po r. 1950 zpola zasypán a dno vyrovnáno k zemědělskému využití. Široký byl 14-15 m. Další utváření tvrziště je poměrně zřetelné z indikační skici a současného terénního stavu. Mělo tvar pětiúhelníka s osami 38 a 35 m a stojí na něm obytný dům a jeho hospodářské budovy. Hranu příkopu na východě sleduje kamenná parcelní zídka a štítová stěna současné hasičské zbrojnice. Průběh valu a příkopu na severu, kde terén klesá, setřela pozdní vesnická zástavba.