stáje se zázemím

Stáje představuje zděná, omítaná budova postavena na půdorysu L, která má přízemí sloužící k ustájení zvířat a půdní polopatro sloužící ke skladování sena. Fasády budovy jsou členěny jednoduchou oběžnou římsou pod mírně vysunutým půdním polopatrem a profilovanou podstřešní římsou. Ze severovýchodní strany (orientované do dvora) je budova prolomena dvěma obdélnými vstupy s dřevěnými dveřním výplněmi a trojicí půlkruhových oken s jednoduchým ostěním a parapetní římsou. Půdní polopatro je otevřeno třemi dvojicemi obdélných okének a vikýřem sloužícím k vhazování/vyhazování sena. Velmi podobně je řešena i severovýchodní fasáda, kterou rovněž člení mírně vysazené polopatro s obdélnými okénky a v přízemí je otevřena půlkruhovými okny. V ose je v půdním polopatře umístěn arkýř vysazený na kamenných krakorcích s oblounovou profilací. Pod arkýřem se nachází obdélné okénko, které nahradilo původní půlkruhový otvor. Jihovýchodní průčelí je členěno lizénovými rámy a úzkým rizalitem umístěným v ose budovy. V přízemí se po každé straně rizalitu nachází půlkruhový okenní otvor. Rizalit je v přízemí otevřen obdélným vstupem s dřevěnými vrátky a v patře se do půdního polopatra otevírá dvojitým sdruženým okénkem s půlkruhovými záklenky. Interiér je v přízemí zaklenut segmentovými stájovými klenbami, které jsou podepřené kovovými sloupky. Budova je kryta sedlovou střechou, střešní krytinu tvoří pálená taška. Na budovu stájí z jihu navazuje budova, která slouží jako zázemí pro stáje. Jedná se o zděnou, omítanou budovu na obdélném půdorysu postavenou ze smíšeného zdiva. Boční fasády jsou hladké, opatřené profilovanou podstřešní římsou. Jihozápadní průčelí, které sousedí s původní hlavní branou, je opatřeno mírně vystupující bosáží. Průčelí je v přízemí prolomeno dvěma okenními osami. Výplně oken jsou dřevěné. Okolo okenních otvorů jsou hladké plochy, nad okny se nachází mírně vystupující obdélné dekorační prvky s pravoúhlým výřezem v rozích. Nad profilovanou kordonovou římskou se zvedá zhruba do poloviny výšky po stranách mírně prohnutý štít zakončený trojúhelným tvarem. Štít je dělen kordonovou římsou a otevřen třemi kruhovými okenními otvory. Interiér budovy je v severní části zaklenut pruskými klenbami mezi pasy. Budova je kryta sedlovou střechou, střešní krytinu tvoří pálená taška.