měšťanský dům

Jednopatrový dům s půdním polopatrem. Uliční fasáda je členěna pěti okenními osami se vstupem umístěným do střední ose. Dále je akcentována mělce předsazeným rizalitem, vymezeným po stranách bosáží a pod korunní římsou ukončeným dvěma akroteriony. Celé přízemí je pojednáno plastickou bosáží, procházející přes oblouky, uzavírající okenní otvory. Okna jsou vysoká dřevěná s půlkruhovým zakončením. Kordónová římsa je tvořena dvěma pásy, prvním hladkým a druhým s ornamentem probíhající vlny. Okna prvního patra jsou pravoúhlá s balustrádovou výplní parapetu a nadokenní římsou, posazenou na dvě konzolky. Okno nad vstupem jsou navíc lemována párem kanelovaných pilastrů s korintskými hlavicemi a nad nadokenní římsou doplněna o trojúhelníkový fronton. Okenní výplně kastlového typu jsou děleny tabulkami do tvaru písmene T. Fasáda vrcholí korunní konzolovou římsou. Pod římsou se nachází pás podélně ložených oválných okének v obdélných polích, na obou koncích ohraničen akrotériony. Ve střešním prostoru vystupují do ulice tři vikýře, otevřené kruhovými otvory. V této části je střešní krytina břidličná, směrem do dvora jsou užity hliníkové šablony. Střecha je mansardová. Dvorní fasáda má nepravidelné členění bez výraznější výzdoby. Ve střední ose je vjezdový otvor rámován pískovcovým portálem s lineární profilací a segmentovým záklenkem. V přízemí za pravým traktem se k objektu připojuje dvorní křídlo budov. V prvním patře se nad dvorním objektem nachází francouzské dveře spojené se dvěma okny, které vedou na provizorní krytou terasu vytvořenou na ploché střeše dvorní přístavby. Všechna okna jsou vyměněna za novodobá dřevěná eurookna. Fasádu zakončuje ve vrcholu jednoduše profilovaná římsa.