sklad

Sklad, či jak se dříve říkalo magazín, je částečně podsklepená, z části zděná a hladce omítnutá, z části bedněná, přízemní budova postavená na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou („nádražního typu“ čili bez korunní římsy a značně předstupující před fasádu, zde navíc kryjící nákladní rampy, proto jsou její okraje podepřeny vzpěrami), krytou osinkocementem – zděná část červenými na koso kladenými čtvercovými šablonami a bedněná část šedými vlnitými deskami. Části budovy jsou od sebe odděleny požární zdí, bedněná část je další požární zdí rozdělena na dvě části. Zděná část má fasády členěny soklem a lisénovými rámy, bedněná část má svislé bednění provedené způsobem jako záklop u záklopových stropů a rozdělené vodorovným prknem do dvou pásů. Ve zděné části byla okna dvojitá trojkřídlá třítabulková do „T“ dělená do špalet osazená asi v polovině 20. století, dnes jsou z větší části vyměněna za plastová. Hlavní jižní podélné průčelí je lisénami a vzpěrami okraje střechy (v bedněné části pouze vzpěrami) rozděleno na 19 polí. Před průčelím je po celé jeho délce nákladová rampa vyzděná z pískovcových kvádrů, která je před zděnou částí (před 11. až 19. polem) širší a před 15. až 19. polem klesá z úrovně podlahy přízemí na úroveň terénu. V bedněné části jsou v 1. poli dvě malá jednokřídlá jednotabulková dovnitř otvíravá okénka osazená ve špaletách s prkénkovými šambránami. Ve 2., 4. a 7. poli jsou posuvná svisle na sraz bedněná vrata osazená na vnitřní straně stěny, v 7. poli jsou tato vrata opatřená původně nízkým nadsvětlíkem o 13 x 3 tabulkách, dnes vodorovně zabedněným. V 9. ose byla tato vrata nahrazena vraty dvoukřídlými pravými, dovnitř otvíravými, pobitými latěmi a okopnými plechy, světlík nad nimi též zabedněn. Ve zděné části jsou v 11. poli v zazděném okně skříňky rozvodu elektřiny, ve 12. a 15. poli sdružená okna, ve 13. a 14. poli dvoukřídlá levá, dovnitř otvíravá, vrata s nadsvětlíky vyzděnými z luxferů, v 16. až 19. poli jsou okna. Původně byla v 11., 12., 14., 16., 18. a 19. poli okna a ve 13., 15. a 17. poli vrata. Východní boční štítové průčelí zděné části je tříosé, lisénovými rámy rozdělené do tří polí. Vpadlina každého pole je nahoře zakončena tupou špicí, dle sklonu střechy. V přízemí jsou ve všech osách okna, pouze ve 3. ose je otvor vyzděn luxfery. V prostřední 2. ose v podkroví jsou okna dvě. Severní podélné průčelí obrácené ke kolejišti je lisénami a vzpěrami okraje střechy (v bedněné části pouze vzpěrami) rozděleno na 19 polí. Před průčelím je po celé jeho délce nákladová rampa, kterou před zděnou částí tvoří dřevěná konstrukce (se schůdky na východním konci) nesená pilířky z cihelného režného zdiva (pod rampou jsou okénka suterénu), před bedněnou částí je vyzděná z pískovcových kvádrů. Ve zděné části jsou v 1. poli novodobé dveře osazené, spolu z luxferů vyzděným nadsvětlíkem, v původní segmentové nice s profilací vybraným ostěním – neogotickým způsobem. Ve 2. až 9. poli je po okně, přičemž v 5. a 9. poli jsou okna v mnohem širších nikách (obdobných jako v 1. poli) vzniklých zazděním původních vrat. Vrata byla také ve 3. a v 7. poli, ale zde byly s vraty zazděny i niky. V bedněné části jsou ve 13., 16. a 18. poli posuvná svisle na sraz bedněná vrata osazená na vnitřní straně stěny, ve 13. poli jsou tato vrata opatřená nízkým nadsvětlíkem o 13 x 3 tabulkách. V 11. poli byla tato vrata nahrazena vraty dvoukřídlými pravými, dovnitř otvíravými, pobitými latěmi a okopnými plechy, světlík nad nimi je zabedněn. V 19. poli je velké novodobé dvoukřídlé dvoutabulkové zdvojené okno osazené ve špaletě s prkénkovou šambránou. Západní boční štítové průčelí bedněné části je tříosé, rozdělené na 1 + 2 osy. Bednění průčelí je řadou vodorovných prken rozděleno na horní a dolní pás a další řadou prken je oddělen štít. Otvory jsou pouze v dolním pásu, v 1. ose to jsou pravé, ven otvíravé, latěmi pobité novodobé dveře osazené ve špaletě s prkennou šambránou, ve 2. a ve 3. ose jsou zdvojená dvoukřídlá dvoutabulková, dovnitř otvíravá, okna též osazená ve špaletách s prkennými šambránami.