litinový kříž

Na čtvercové podnoži je postaven zděný hranolový sokl, tvořený hranolovou základnou se zkosenou profilací, hranolovým dříkem a profilovanou římsovou deskou. Na čelní straně dříku je ve vpadlém obdélném rámu se zkosenými rohy vsazena kamenná deska, v níž je vyryt minuskulní nápis: Tento svatý kříž / postavil ke cti / a slavě Boží / Jura / Dobpšíček / 1870 //. Na římsové desce je na nízkém obdélném plintu zasazen litinový jednoramenný kříž s bohatě prolamovanými, hrotitě zakončenými břevny, na koncích zdobenými liliovými rozvilinami. U paty kříže klečí na pravém koleni modlící se anděl. Postava Krista je prověšena ve tvaru Y, rouška je svázána na pravém boku, hlava mírně skloněna k pravému rameni. Nad hlavou je nápisová plocha ve tvaru čtyřlistu se zkratkou christogramu INRI.