socha sv. Jana Nepomuckého

Socha světce je situovaná na levém spodním pilíři tvořícím čelo zábradlí přístupového schodiště areálu kostela. Na čtyřbokém ořímsovaném soklu schodiště je umístěn nízký tvarovaný soklový nástavec zdobený akantovými listy a rytým letopočtem 1714. Ve spodní části je sokl polštářovitě vydutý. Na přední straně se nachází kartuš s vytesanými iniciálami FCGB pod hraběcí korunkou. Boční stranu zdobí okřídlené andílčí hlavičky v mušli, na zadní straně je pouze mušle. Na soklovém nástavci je umístěna nízká podnož vlastní sochy. Poněkud strnulá socha světce je zobrazena v životní velikosti. Světec oděný v obvyklé kanovnické roucho s biretem na hlavě drží v pokrčené pravici diagonálně položený kamenný kříž s Ukřižovaným. Levice lehce přidržuje spodní část břevna. Hlava je mírně pootočena k pravému rameni. Po pravém boku světce stojí putto s vykročenou pravou nohou a otevřenou knihou s citátem z Aristotela.