torzo kamenného kříže

Na čtvercové podnoží stojí čtyřboký ve spodní části konvexně vydutý sokl členěný rytými rámy kasulového tvaru s rytými nápisy završený vyloženou římsou fabionového tvaru členěnou oblouny, na níž spočívá oblouny členěná patka kříže se zužujícím se mohutným vertikálním břevnem. Kříž s břevny ukončenými ve tvaru redukovaného liliového květu zdobenými zvětralými reliéfy patrně rozet (andílčích hlaviček?) nese na čelní straně poloplastický reliéf ukřižovaného Krista s doširoka rozpaženými přibitýmy pažemi s rozevlátou drapovanou bederní rouškou. Pod Korpusem se nachází poloplastický reliéf Bolestné Panny Marie vzhlížející ke svému synu s mečem pronikajícím srdce. Panna Maria s paprsčitou svatozáří v bohatě drapovaném plášti a rouchu stojí na konkávně tvarovaném reiéfním soklu ukončeném oblounem. Ryté české dedikační nápisy na soklu odpovídajícího znění jsou v kapitále.