socha sv. Jana Nepomuckého

Socha stojí mezi lipami na okraji obce nedaleko silnice, je z r. 1796, obnovena 1894. Na cca 3,5 m vysokém hranolovitém pískovcovém podstavci je osazena socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Podstavec je tvořen ve spodní části jednoduchým hranolem, na něm je nasazen vysoký hranol, zakončený ve spodní části mírně plastickými volutami, v horní části vybíhá do širší profilované římsy, která se směrem nahoru opět zužuje a přechází do útlejšího mírně profilovaného hranolu, na němž stojí socha. Světec je klasicky oděn v dlouhém kanovnickém rouchu, s nakročenou pravou nohou. Je prostovlasý. Biret drží v levé ruce, v pravé krucifix? Na přední straně podstavce je nápis “Ianu Radowskeg zabil se na tom místě roku 1796”.