kříž

V centru obce na pozemku před domem č.p. 7. Na kamenné podezdívce je vztyčen dvoudílný hranolovitý pískovcový podstavec do kterého je ukotven v zadní části masivní kovanou podpěrou železný litý kříž s krucifixem a postavami Panny Marie, Jana Evangelisty a dušičkama v očistci. Kříž a postavy jsou vykrojeny z plechu a původně malovány. Dnes je však malba téměř setřena kromě žluté barvy svatozáří nad hlavami P. Marie a sv. Jana. Na hlavní části podstavce jsou ze tří stran vytesány reliéfy svatých. Centrální reliéf znázorňuje sv. Jiří na koni, který zabíjí kopím draka, na levé straně podstavce je vytesán reliéf sv. Kláry v řehořním šatě klarisek při modlitbě v klášterní cele a vpravo se nachází reliéf sv. Františka z Assisi v řeholním šatě františkánů při modlitbě před krucifixem. Na reliéfech sv. Kláry a sv. Františka jsou patrné zbytky polychromie. Na spodním dílu podstavce je vpředu vložena kartuš s písmeny K N, dnes nečitelná Podstavec nahoře zakončen profilovanou římsou ve tvaru tympanonu s motivem Božího oka, nad ním vinný hrozen. Horní a dolní část podstavce opticky členěna po stranách dvěma barokními volutami. Nad nimi erb, nečitelný.